Optimale haarverzorging in de winter


Tips voor een glanzende haardos in de winter!

In de winter duffelen we onszelf in warme kleren en geven we onze huid extra verzorging, maar vaak vergeten we aandacht te schenken aan onze haren. Gevolg: broos, dof, droog en statisch haar... Help!
Lees hieronder hoe je jouw lokken stralend kan houden tijdens de wintermaanden!

Start met een kappersbeurt

Ga regelmatig langs bij de kapper: even de puntjes er laten afknippen geeft je haar al meteen een meer verzorgde uitstraling.

Vermijd blootstelling aan de koude buitenlucht

Draag een hoofddeksel (muts, sjaal) om je haren te beschermen tegen de kou, maar zorg dat het niet te strak rond je hoofd zit. Laat je haren volledig drogen vooraleer je je in de koude buitenlucht begeeft, zo vermijd je dat je haren broos worden.

Was je haren volgens de regels van de kunst

Was je haren niet te vaak, maar zorg er wel voor dat je hoofdhuid steeds goed gereinigd en gehydrateerd is. Een te droge hoofdhuid gaat, om dit te compenseren, meer talg aanmaken waardoor je haren vet worden. Was je haar dus regelmatig met een zachte shampoo en gebruik lauw in de plaats van heet water zodat je hoofdhuid en je haren niet teveel uitdrogen.

Gebruik al-tijd een conditioner of haarmasker. Zeker in de koude wintermaanden kunnen je haren wat extra verzorging gebruiken. Dep je haren handdoekdroog en breng een voedende conditioner aan op de haarpunten. Een goede conditioner bevat geen silicone en mag je ook op de haarlengten aanbrengen, zonder de haren te verzwaren.

Style je haar enkel als het écht nodig is

Vermijd haardrogers, stijl- of krultangen. Of als het écht nodig is, gebruik ze op de laagste stand. Zo vermijd je extra beschadiging van je haar.

Eet en drink gezond

Een gezonde voeding weerspiegelt zich in het uiterlijk van je huid, maar ook je haren! Drink daarom voldoende water en eet gezond!

Gun jezelf wat me-time

Las regelmatig een verwenmomentje in. Neem de tijd om je hoofdhuid te masseren en grondig te reinigen. Gebruik hiervoor je vingertoppen (maar niet je nagels) en maak zachte cirkelvormige bewegingen op je hoofdhuid.

Tip: Combineer NeoOil™, NeoWash™ en NeoCond™ voor een optimaal resultaat. Door NeoOil™ in de hoofdhuid in te masseren wordt bijkomend de bloedcirculatie verbeterd. Een verhoogde bloedtoevoer naar de hoofdhuid stimuleert hernieuwing van de haarfollikels en bevordert de haargroei. De rijke haarolie helpt ook de hoofdhuid en het haar te hydrateren en te herstellen. De Neogen producten ruiken bovendien heerlijk, je waant je meteen in wellness-sferen!


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd