Help! Waarom verlies ik zoveel haar na de zwangerschap?


Eerste Hulp Bij Overmatig haarverlies

Tijdens je zwangerschap kan je genieten van een mooie en volle haardos. Na de zwangerschap kan je een deel van die haren plots verliezen. Meestal gebeurt dit enkele maanden na de bevalling. De voornaamste oorzaak is een hormonale verandering, maar ook stress, vermoeidheid en voeding spelen een rol. De hoeveelheid haar dat je verliest en ook hoelang het haarverlies duurt, is bij iedereen verschillend.
Gelukkig zijn er heel wat dingen die je kan doen om de haaruitval tot een minimum te beperken!

Let op je voedingspatroon

Eet veel groenten en fruit zodat je vitaminen- en mineralengehalte op peil blijft.

Style je haar enkel als het écht nodig is

Vermijd haardrogers, stijl- of krultangen. Of als het écht nodig is, gebruik ze op de laagste stand. Zo vermijd je extra beschadiging van je haar.

Pas je haarverzoringsritueel aan

Gebruik een lotion, shampoo en conditioner die mild zijn voor je haren en die specifiek ontwikkeld zijn tegen haaruitval, zoals de producten van Fagron Neogen. Dankzij speciale technologieën werken zij stimulerend ten opzichte van de haargroei en zal je minder haaruitval ervaren. Zelfs de haarborstel die je gebruikt is van belang: een borstel met massagepinnen stimuleert bijvoorbeeld de bloedsomloop ter hoogte van de hoofdhuid, wat de haargroei extra stimuleert!

Gun jezelf wat me-time

Probeer stress te beperken en las regelmatig een verwenmomentje in. Neem de tijd om je hoofdhuid te masseren en grondig te reinigen. Gebruik hiervoor je vingertoppen (maar niet je nagels) en maak zachte cirkelvormige bewegingen op je hoofdhuid.


Tip: Combineer NeoOil™, NeoWash™ en NeoCond™ voor een optimaal resultaat. Door NeoOil™ in de hoofdhuid in te masseren wordt bijkomend de bloedcirculatie verbeterd. Een verhoogde bloedtoevoer naar de hoofdhuid stimuleert hernieuwing van de haarfollikels en bevordert de haargroei. De rijke haarolie helpt ook de hoofdhuid en het haar te hydrateren en te herstellen. De Neogen producten ruiken bovendien heerlijk, je waant je meteen in wellness-sferen!

 

Geef overmatig haarverlies geen kans dankzij Fagron Neogen!
Fagron Neogen neemt deel aan de Babyboom beurs in Brussels Expo van 20 tot 22 maart 2020. Breng ons gerust een bezoekje op stand nummer F13, tot dan!
Plaats een leuke reactie op deze blog en maak kans op gratis tickets voor Babyboom expo!

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd